forside   |   print   |   kontakt

Foredrag 


DER GÅR EN VEJ GENNEM HJERTET    -    NYHED - NYHED

- Et koncertforedrag om livsspor og livssange


En varm og livgivende oplevelse i selskab med Hans Lauge og guitaristen Laif Møller Lauridsen.

Musik og tekster er skrevet af duoen og tager udgangspunkt i livets uventede forstyrrelser - om magt og afmagt og troen på at livet er livet værd selv når håbet skrumper.

Musik og sang ledsages af beretninger fra levet liv. Der fortælles anekdotisk og med udgangspunkt i personlige beretninger. Glæde dem til en anderledes koncertoplevelse med humor - hjerne og hjerte.

Laif Møller Lauridsen er en vidtspændende guitarist og komponist. Han er kendt for sine klassiske koncerter og for sit samarbejde med violinisterne Wandy Tworek og Anker Buch.

Hans Lauge og Laif Møller Lauridsen har indspillet CDén "Der går en vej gennem hjertet"

Varighed : 1 1/2 time


ER LIVET LIVET VÆRD?
- om at skabe sit liv i krise

Gennem kreativt arbejde – i billeder, musik og ord – er det muligt at skabe mening, selv når livet forekommer meningsløst. Det understreger værdien af at give udtryk for de følelser og tanker, der trænger sig på, når det gavmilde liv viser sig fra sin grusomme side. Foredraget indeholder muntre og sørgmuntre fortællinger samt sang og musik.
Varighed: 1 1/2 t.


FORANDRING FRYDER - ELLER HVA´?

Et oplysende og humoristisk foredrag om forandringernes grundforhold - privat og på arbejdet.

Vi bevæger os fra Grædemuren til Glædesporten, fra Smørumnedre til Saturn, fra liv til liv-rem og fra det personlige til det almene. Pointer flettes og nye opdagelser dukker op fra baggrunden. Hengemte kvaliteter genopdages og giver inspiration til nye handlinger.

Varighed: 1 t.KÆRE ANNE STINE
– breve til en engel


Foredraget handler om sorgen over at miste det umistelige – den elskede datter Anne Stine, der blev dræbt ved en trafikulykke på Bali 1997. Det er samtidig en fortælling om at vælge livet overfor døden. Foredraget beskriver mødet med sjælesorgen og det vendepunkt som sjælesorgen markerede på vej til at generobre troen på livet – og kærligheden.
Varighed: 1 1/2 t.


HVORDAN BEVARER VI
OPTIMISMEN I NEDSKÆRINGSTIDER ?

“Det gode arbejdsliv” kræver, at vi aktivt medvirker til at udforme det ud fra vore egne drømme, ønsker og behov. Hver dag frembyder nye muligheder og nye beslutninger. På den måde handler fremtiden også om hvad vi har til hensigt at SKABE. På trods af modstand har vi alle en vilje til at give vort liv mening og se det i meningsfuld sammenhæng. Nogen gange lykkes det bedre end andre gange.
Hvordan kan vi bringe vores slumrende evner til udfoldelse og give vores hverdag liv – på trods af nedskæringer!
Varighed: 1 1/2 t.

Hvordan holder vi gejsten oppe i det frivillige arbejde?

Frivilligt arbejder hviler først og fremmest på en følelsesmæssigt identifikation. At bevare dette engagement er imidlertid noget af det vanskeligste. Dagligdagen melder sig og den tidlige eufori klinger af. Men hvordan fastholder vi en stærk arbejdskultur hvor den enkeltes styrker, kompetencer og talenter er i spil? Og hvordan bevarer vi arbejdsglæden og skaber nyttige resultater?
Foredraget giver en række skitser til hvordan ledelse kan påvirke det frivillige arbejde og konkrete værktøjer til at fastholde energien og motivationen hos den enkelte.
Varighed: 1 1/2 t.

 

hanslauge.jpg  

HANS LAUGE Brønsbjergvej 34 7120 Vejle Ø
Tlf. 20 67 60 97 mail@hanslauge.dk

 
Jeg smiler evig forgrædt
 
 
Rainer Marie Rilke