forside   |   print   |   kontakt

Bøger

bog_3.jpg

FODB@LDLIV

- Indspark og udkast


er en bog om fodbold og eksistens.
Om det bedste og det værste i det generøse spil
- og i den verden der omgiver det

Anmeldelse i Jyllands Posten 30.marts 2011:
6 ud af 6 stjerner


Fra anmeldelsen:
”Lauge er den grundtvigianske højskolemand, der forsager sportens kynisme. Sørensen er den semi-ateistiske hardhitter, der spiser kaniner til frokost og undlader at moralisere. ”Det har jeg slet ikke moral til”, som han skriver i en af mange fine aforismer.
Netop denne splittelse er et litterært scoop. Måske fordi der ikke er tale om påklisterde roller. Måske fordi de to skribenter begge argumenterer sagligt, men med kraftfuldt bid.
”Fodboldliv” er dygtigt redigeret med små appetitvækkende anslag og brud, der henviser til nye nuanceringer af bogens tema – at være til i verden......
Det er afgørende indsigter der er at hente i Sørensens og Lauges fortræffelige meningsudveksling, som må regnes for en af de vigtigste danske fodboldbøger i flere år”

Asker Hedegaard Boye, Jyllands Posten

”Ud fra frihedens byrde og den deraf følgende lidenskab får vi en bog om fodbold, der mildt sagt ikke ligner andre af tidens fodboldbøger, de bøger, hvor fodbold anskues som en isoleret verden. Hans Lauges og Peter Sørensens anliggende er nemlig at få folk til at tænke, fordi de selv er i stand til at tænke. Ikke kun om fodbold, men om eksistensen som sådan, under inspiration af de store tænkere, Kierkegaard, Nietzsche og Sartre. Og således blev en mailudveksling til, der blev andet og mere en en udveksling af meninger om vejr og vind”.

Kjeld Holm, Biskop

”Ikke siden Fodboldenglen af salig Hans Jørgen Nielsen har jeg læst bedre litterært bud på fodboldens forfatning. Dog i en anden boldgade, der har bevæget sig væk fra fiktionen til blandingsbiografiens dokumentarisme, tankens velskrevne rekonstruktion og en tyk streg under den autencitet, der løfter mailudvekslingen højt op over hverdagens medietrummerum”

Kurt Lassen, Journalist

Bogen koster kr. 249 kr. og kan bestilles hos www.bogkompagniet.dk eller på mail@hanslauge.dk

 

 

 1-87-88444-33-3.jpg

Er livet livet værd?

af Hans Lauge P. Smukt illustreret af forfatteren.

"Bogen er en kærlig opmuntring til alle, der midtvejs i livet har mod til at sætte alder, engagement og erfaringer på spil. Livet er værd at leve i al sin paradoksale dobbelthed mellem kærlighedens kildevæld og sorgens smertefloder, mellem kærlig undren og brutal afmagt. Hans Lauge har blik for kærlighedens kraft, nysgerrigheden i behold og en forundringsevne der har bevaret sin friskhed. Et alvorsmenneske der også kan le." - skrev

Vibeke Kruse
i sin anmeldelse af bogen i VAF. 120 sider. Rigt ill. Indb.

ISBN: 87-88444-33-3

Pris: kr. 200,- . Henvendelse: mail@hanslauge.dk

  1-87-88444-17-1.jpg

Kære Anne Stine

af Hans Lauge Petersen med efterskrift af Johannes Møllehave Illustreret af fotograf Mads Hansen

Bogen fortæller om at miste det umistelige - et elsket barn. Bogen er en kærlig hilsen til alle der har mistet. Har flere gange været anmeldt/omtalt i TV. 192 sider. Ill. Indb.

ISBN: 87-88444-17-1


 Anmeldelse : Kære Anne Stine –breve til en engel

”Det er en usædvanlig bog som Hans Lauge har skrevet om at miste datteren Anne Stine. Det er en skræmmende bog om en sag der smadrer alt, hvad der har boet i ham af tro eller håb. Men midt i elendigheden er lydhørheden dog så stor. Det tabte genskabes i dagbogsbladene. Bogen er ikke kun et sørgeligt dokument af stor sjældenhed. Den er en hjælp mellem fortvivlede”.

Johannes Møllehave, Kristeligt Dagblad
  Pris: kr. 200,- . Henvendelse: mail@hanslauge.dk


hanslauge.jpg  

HANS LAUGE Brønsbjergvej 34 7120 Vejle Ø
Tlf. 20 67 60 97 mail@hanslauge.dk

 
God litteratur tvinger læseren til at tænke verden om
 
                Hans Lauge